

#### IBSA COFFEE FESTIVAL – 2021 (A precursor to IBSA Summit 2021)

## Virtual Event August 4-5, 2021 THEME - COFFEE, COUNTRY & COLLABORATION

### **Conference Program**

Time	Duration		Program	Name of speaker
111110	Daracion		DAY I August 4, 2021 (4:00 PM IST to 8:00 PM IST)	Hame of Speaker
			Session I Inaugural Ceremony (4:00 PM IST to 4:45 PM IST)	
4:00 - 4:05	5 Min	Guests	Welcome address	Dr. K G Jagadeesha, IAS, CEO & Secretary, Coffee Board of India
4:05 - 4:10	5 Min		Opening Remarks	Mr. Diwakar Nath Misra, IAS by Joint Secretary (Plantation), Department of Commerce, Govt. of India
4:10 - 4:17	7 Min		Inauguration & Inaugural address	HE Mr. Jaideep Sarkar, IFS High Commissioner of India in South Africa
4:17 - 4:22	5 Min		Remarks by Ambassador of India in Brazil	HE Mr. Suresh K. Reddy, IFS
4:22 - 4:27	5 Min		Remarks by Brazilian Ambassador in India	Ambassador Mr. André Aranha Corrêa do Lago
4:27 - 4:32	5 Min		Remarks by South Africa Ambassador in India	High Commissioner Extraordinary and Plenipotentiary - H E Mr . J S Ndebele
4:32 - 4:37	5 Min		Remarks	Mr. Jose Sette, Executive Director, International Coffee Organization
4:37 - 4:40	3 Min		Vote of Thanks	Mr. N N Narendra, IOFS, Director of Finance, Coffee Board of India
4:40 - 4:45	5 Min		Coffee Break	
		Session II	Global Coffee Market and Outlook for India, Brazil & South Africa (4:45 PM IST t	o 6:25 PM IST)
4:45 - 5:05	20 Min		Global Coffee Scenario, Impact of COVID-19 and Opportunities for IBSA.	Lead Presentation Mr. Jose Sette, Executive Director, ICO London
5:05 - 5:20	15 Min		Brazilian Coffee Industry – Current Status	Dr. Vanusia Nogueira, Executive Director, BSCA
5:20 - 5:35	15 Min	Sub topics	Coffee Scenario of India	Dr. P G Chengappa, Former Vice Chancellor, University of Agricultural Sciences, Bangalore
5:35 - 5:50	15 Min		Coffee Market and Trends in coffee retailing in South Africa	Mr. Jake Easton, Founder, Tribe Coffee Roasting, Cape Town
5:50 - 6:30	40 Min	<b>†</b>	Panel Discussion, Question & Answer	
		-	Moderator of the session	Mr. Ramesh Rajah, President, Coffee Exporters Association
6:30 - 6:45	15 Min		Coffee Break	



# IBSA COFFEE FESTIVAL – 2021 (A precursor to IBSA Summit 2021) Virtual Event August 4-5, 2021 THEME - COFFEE, COUNTRY & COLLABORATION

Time	Duration		Program	Name of speaker
		Sessio	n III Coffee Production, Quality & Processing Technologies (6:45 PM IST to	
6:45 - 7:05	20 Min	Sub topics	Climate Change – Impact on Coffee Sector & Mitigation Strategies	<b>Lead Presentation</b> Dr. Peter Baker, Science Director, Climate Edge Ltd, UK
7:05 - 7:20	15 Min		Coffees of India - Shade Grown & Sustainable	Mrs. Sunalini Menon, President, Coffee Labs India Ltd
7:20 – 7:35	15 Min		Mechanization in production and processing of Coffee – A Brazilian Model	Mr. Rafael Vinhal Coffee Grower, Cerrado Mineiro, Brazil
7:35 - 8:10	35 Min		Panel Discussion, Question & Answer	
			Moderator of the session	Dr. Philippe Vaast, CIRAD Scientific Advisor to the Permanent Mission, UNO
8:10 - 8:15	5 Min		Recap of Day 1 sessions	Dr. G.S. Mahabala, Vice Chairman, Coffee Board of India
			DAY II August 5, 2021 (4:00 PM to 8:00 PM IST)	
			Session IV Promotion of Coffee Consumption (4:00 PM to 6:00 PM IS	
4:00 - 4:20	20 Min	Sub topics	Trends in Global Specialty Coffee Market	<b>Lead Presentation</b> Dr. Manuel Díaz, ONA Consulting, Mexico
4:20 - 4:35	15 Min		Coffee Consumption Strategies in Brazil	Mr. Carlos Brando, Partner, P&A Marketing International and Pinhalense, Brazil
4:35 - 4:50	15 Min		Consumer Palate / Preferences & Coffee Chain Success Story in South Africa	Mr. Jonathan Robinson, Founder, Bean There Coffee Company, South Africa
4:50 - 5:05	15 Min		India's domestic coffee market -Emerging trends	Mr. Vikram Khurana, Founder & CEO, Kaapi Solutions, India
5:05 - 5:45	40 Min		Panel Discussion, Question & Answer	
			Moderator of the session	Mr. Anil Kumar Bhandari, President, India Coffee Trust, India
5:45 - 6:00	15 Min		Coffee Break	
			Session V Innovations in Coffee Value Chain (6:00 PM to 8:00 PM IST	7)
6:00 - 6:20	20 Min	Sub topics	Innovations in Product & Packaging Technologies in Coffee	Lead Presentation  Mr. James Watson, Executive Director, Beverage Research, Rabobank, New York, USA
6:20 - 6:35	15 Min		Role of FPO's and co-operatives in the Brazilian coffee value Chain	Mr. Luis Henrique Albinati, New Business Director, Cooperative Agro industrial de Varginha Ltd - MINASUL
6:35 - 6:50	15 Min		Harnessing IT/ IOT solutions in Indian Coffee Value Chain	Ms. Shuchi Nijhawan Chief Sustainability Officer & Chief People Officer, Eka Software Solutions
6:50 -7:30	40 Min		Panel Discussion, Question & Answer	
			Moderator of the session	Mr. I B Bopanna, Coffee Grower, Sampigehalla Estate, Coorg
7:30 - 7:45	15 Min		Virtual Exhibition & Plantation Tour – On throughout the event	
7:45 – 8:00	15 Min		Acknowledgement & Vote of thanks	Mr. N N Narendra, IOFS, Director of Finance, Coffee Board of India